DK-SRS48V5KW СТАК 3 ВО 1 ЛИТИУМСКА БАТЕРИЈА СО ВГРАДЕН ИНВЕРТЕР И MPPT КОНТРОЛЕР

Краток опис:

Компоненти: литиумска батерија+инвертер+MPPT+AC полнач
Стапка на моќност: 5KW
Енергетски капацитет: 5KWH, 10KWH, 15KWH, 20KWH
Тип на батерија: Lifepo4
Напон на батеријата: 51,2V
Полнење: MPPT и AC полнење


Детали за производот

Ознаки на производи

22222222
DK-SRS48V5KW СТАК 3 ВО 1 ЛИТИУМСКА БАТЕРИЈА СО ИНВЕРТЕР И MPPT

Технички параметри

DK-SRS48V-5,0KWH DK-SRS48V-10KWH DK-SRS48V-15KWH DK-SRS48V-20,0KWH
БАТЕРИЈА
Модул за батерија 1 2 3 4
Енергија на батеријата 5,12 kWh 10,24 kWh 15,36 kWh 20,48 kWh
Капацитет на батеријата 100 АХ 200 АХ 300 АХ 400 АХ
Тежина 80 кг 133 кг 186 кг 239 кг
Димензија L× D× H 710×450×400mm 710×450×600мм 710×450×800мм 710×450×1000мм
Тип на батерија LiFePO4
Номинален напон на батеријата 51,2 V
Опсег на работен напон на батеријата 44,8 ~ 57,6 V
Максимална струја за полнење 100 А
Максимална струја на празнење 100 А
ДОД 80%
Паралелно количество 4
Дизајниран животен век 6000 циклуси
ПВ НАПЛАЌАЊЕ
Тип на соларно полнење MPPT
Максимална излезна моќност 5 KW
Опсег на струја за полнење на PV 0 ~ 80 А
Опсег на работен напон на PV 120 ~ 500 V
Опсег на напон MPPT 120 ~ 450 V
ПОЛНЕЊЕ AC
Максимална моќност на полнење 3150 W
Опсег на струја за полнење со наизменична струја 0 ~ 60 А
Номинален влезен напон 220/230Vac
Опсег на влезен напон 90 ~ 280 Vac
AC ИЗЛЕЗ
Номинална излезна моќност 5 KW
Максимална излезна струја 30 А
Фреквенција 50 Hz
Преоптоварување Струја 35А
ИЗЛЕЗ НА ИНВЕРТОР НА БАТЕРИЈАТА
Номинална излезна моќност 5 KW
Максимална врвна моќност 10 KVA
Фактор на моќност 1
Номинален излезен напон (Vac) 230 Вац
Фреквенција 50 Hz
Период на автоматско префрлување <15 ms
ТХД <3%
ОПШТИ ПОДАТОЦИ
Комуникација RS485/CAN/WIFI
Време на складирање / температура 6 месеци @25℃;3 месеци @35℃;1 месец @45℃;
Температурен опсег на полнење 0 ~ 45 ℃
Температурен опсег на празнење -10 ~ 45 ℃
Работна влажност 5% ~ 85%
Номинална работна надморска височина <2000 м
Режим на ладење Присилно-воздушно ладење
Бучава 60 dB(A)
Оценка за заштита од навлегување IP20
Препорачана работна средина Затворен
Начин на инсталација Хоризонтална
инвертер со литиум инвертер литиум јонска батерија инвертер батерија литиум јонски инвертер со литиумска батерија
1.Апликативни сценарија со само електрична енергија, но без фотоволтаици
Кога електричната мрежа е нормална, ја полни батеријата и напојува на товарите
ПВ панел
Кога електричната мрежа е исклучена или престанува да работи, батеријата го снабдува товарот преку струјамодул.
pv панел 1

2 .Апликативни сценарија само со фотоволтаичен но без електрична енергија

Во текот на денот, фотоволтаикот директно ги напојува товарите додека ја полни батеријата
pv панел2
Во текот на ноќта, батеријата ги снабдува товарите со енергија преку модулот за напојување.
pv панел 3
3 .Завршени сценарија за апликација
Во текот на денот, електричната мрежа и фотоволтаикот истовремено ја полнат батеријата и напојуваат товарите.
А1
Ноќе, електричната мрежа ги напојува товарите и продолжува да ја полни батеријата, доколку батеријата не е целосно наполнета.
А2
Ако електричната мрежа е исклучена, батеријата ги снабдува товарите со струја.
А3

  • Претходно:
  • Следно:

  • Поврзани производи