DKGB2-2000-2V2000AH ЗАТВРШЕНА ГЕЛ ОЛОВНА КИСЕЛНА БАТЕРИЈА

Краток опис:

Номинален напон: 2v
Номинален капацитет: 2000 Ah (10 часа, 1,80 V/ќелија, 25 ℃)
Приближна тежина (Kg,±3%): 120,8kg
Терминал: Бакар
Куќиште: ABS


Детали за производот

Ознаки на производи

Технички карактеристики

1. Ефикасност на полнење: Употребата на увезени суровини со низок отпор и напредниот процес помагаат да се направи внатрешниот отпор помал, а способноста за прифаќање на мала струја посилна.
2. Толеранција на висока и ниска температура: Широк температурен опсег (олово-киселина: -25-50 C, и гел: -35-60 C), погоден за внатрешна и надворешна употреба во различни средини.
3. Долг животен век: Дизајнерскиот век на сериите на оловна киселина и гел достигнува повеќе од 15 и 18 години соодветно, бидејќи сувата е отпорна на корозија.а електролитот е без ризик од раслојување со користење на повеќекратна легура на ретки земји од независни права на интелектуална сопственост, нано испразнет силициум диоксид увезен од Германија како основни материјали, и електролит од нанометарски колоиди, сето тоа со независно истражување и развој.
4. Еколошки: Кадмиум (Cd), кој е отровен и не е лесен за рециклирање, не постои.Истекување на киселина од гел електролвте нема да се случи.Батеријата работи во безбедност и заштита на животната средина.
5. Перформанси за обновување: Усвојувањето на специјални легури и формулации за оловна паста создава ниско само-празнење, добра толеранција на длабоко празнење и силна способност за обновување.

DKGB2-100-2V100AH2

Параметар

Модел

Напон

Капацитет

Тежина

Големина

DKGB2-100

2v

100 Ах

5,3 кг

171*71*205*205мм

DKGB2-200

2v

200 Ах

12,7 кг

171*110*325*364мм

DKGB2-220

2v

220 Ах

13,6 кг

171*110*325*364мм

DKGB2-250

2v

250 Ах

16,6 кг

170*150*355*366мм

DKGB2-300

2v

300 Ах

18,1 кг

170*150*355*366мм

DKGB2-400

2v

400 Ах

25,8 кг

210*171*353*363мм

DKGB2-420

2v

420 Ах

26,5 кг

210*171*353*363мм

DKGB2-450

2v

450 Ах

27,9 кг

241*172*354*365мм

DKGB2-500

2v

500 Ах

29,8 кг

241*172*354*365мм

DKGB2-600

2v

600 Ах

36,2 кг

301*175*355*365мм

DKGB2-800

2v

800 Ах

50,8 кг

410*175*354*365мм

DKGB2-900

2v

900 АХ

55,6 кг

474*175*351*365мм

DKGB2-1000

2v

1000 Ах

59,4 кг

474*175*351*365мм

DKGB2-1200

2v

1200 Ах

59,5 кг

474*175*351*365мм

DKGB2-1500

2v

1500 Ах

96,8 кг

400*350*348*382мм

DKGB2-1600

2v

1600 Ах

101,6 кг

400*350*348*382мм

DKGB2-2000

2v

2000 Ах

120,8 кг

490*350*345*382мм

DKGB2-2500

2v

2500 Ах

147 кг

710*350*345*382мм

DKGB2-3000

2v

3000 Ах

185 кг

710*350*345*382мм

2v гел батерија3

процесот на производство

Оловен ингот суровини

Оловен ингот суровини

Процес на поларна плоча

Заварување со електроди

Процес на склопување

Процес на запечатување

Процес на полнење

Процес на полнење

Складирање и испорака

Сертификати

dpress

Повеќе за читање

Зошто на фотоволтаичните електрани надвор од мрежата им требаат батерии?
Во фотоволтаичниот надворешен систем, батеријата зазема голем дел, а нејзината цена е слична на онаа на соларниот модул, но нејзиниот животен век е многу пократок од оној на модулот.Оловната киселинска батерија е стара само 3-5 години, а литиумската батерија е стара 8-10 години, но цената е скапа.Системот за управување со BMS исто така е потребен за зголемување на трошоците.Дали фотоволтаичната електрана надвор од мрежа може директно да се користи без батерии?

Авторот смета дека освен некои посебни примени како фотоволтаичните системи за осветлување, исклучените системи мора да бидат опремени со батерии.Задачата на батеријата е да складира енергија, да обезбеди стабилност на моќта на системот и да ја обезбеди потрошувачката на енергија на товарот ноќе или во дождливи денови.

Прво, времето е неконзистентно
За фотонапонски исклучен систем, влезот е модул за производство на енергија, а излезот е поврзан со товарот.Фотоволтаична енергија се генерира во текот на денот, а може да се генерира само кога има сонце.Највисоката моќност обично се генерира напладне.Сепак, напладне побарувачката на струја не е голема.Многу домаќинства користат исклучени електрани за да користат електрична енергија ноќе.Што треба да правиме со електричната енергија произведена во текот на денот?Прво треба да складираме енергија.Овој уред за складирање е батеријата.Почекајте до максималната потрошувачка на енергија, како седум или осум часот навечер, а потоа отпуштете го напојувањето.

Второ, моќта е неконзистентна
Производството на фотоволтаична енергија е исклучително нестабилно поради влијанието на радијацијата.Ако има облак, моќта веднаш ќе се намали, а товарот не е стабилен.На пример, клима уредите и фрижидерите, почетната моќност е голема, а моќноста на работа е мала во обични времиња.Ако фотоволтаичното напојување е директно натоварено, системот ќе биде нестабилен, а напонот ќе биде висок и низок.Батеријата е уред за балансирање на моќноста.Кога фотоволтаичната моќност е поголема од моќноста на оптоварувањето, контролорот ја испраќа вишокот енергија на батерискиот пакет за складирање.Кога фотоволтаичното напојување не може да ја задоволи побарувачката на оптоварување, контролорот ја испраќа електричната енергија на батеријата до товарот.

Фотоволтаичниот систем за пумпање е специјална електрана надвор од мрежата, која користи сончева енергија за пумпање вода.Инвертерот за пумпање е специјален инвертер, вклучувајќи ја и функцијата за конвертор на фреквенција.Фреквенцијата може да варира во зависност од интензитетот на сончевата енергија.Кога сончевото зрачење е високо, излезната фреквенција е висока, а капацитетот на пумпање е голем.Кога сончевото зрачење е мало, излезната фреквенција е мала, а капацитетот на пумпање е мал.Фотоволтаичниот систем за пумпање треба да изгради водна кула, Кога сонцето сјае, водата се пумпа во водената кула.Корисниците можат да земат вода од водната кула кога им е потребна.Оваа водена кула всушност се користи за замена на батеријата.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Поврзани производи